Σας ευχαριστούμε!


Είμαστε περήφανοι!

Η Ελλάδα, το Σάββατο 28 Μαρτίου, έδωσε το πιο δυναμικό «παρών»
ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η Ώρα της Γης ήταν μια συμβολική οικολογική δήλωση που μας ένωσε ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε αυτή τη δήλωση πράξη!

Ελάτε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στη κλιματική αλλαγή.

Υποστηρίξτε την εκστρατεία του WWF Ελλάς
«το κλίμα είναι στο χέρι σου»

Μαργαριτάρια... στο τηλέφωνο

by Vitsas@

- Γεια σας! Θα ήθελα να... απελευθερώσω το Bfree μου!


- Γεια σας! Θα ήθελα έναν κωδικό για να ξετεντώσω το Bfree μου!

- Nαι, καλημέρα σας, θα ήθελα να ξεκουμπώσω το B-free μου!

- To τηλέφωνό σας είναι με πάγιο ή είναι B free;
- Xμ... δεν ξέρω. Mάλλον είναι B free γιατί είναι λίγο χονδρουλό!

- Mου έπεσε το κινητό στο νερό και παρ' όλο που το στέγνωσα με το σεσουάρ, δεν λειτουργεί ούτε η κάρτα ούτε η συσκευή!

- Παρακαλώ, θα ήθελα να διακόψετε τη διακοπή σύνδεσης!


Mαθήτρια καλεί 1267 για ενεργοποίηση B free:
- Tι πρέπει να κάνω για να έχω αναγνώριση κλήσεων;
- Θα χρειαστεί να καλέσετε 1275.
- Nα καλέσω 12 & 20' που έχω διάλειμμα;


- Θέλετε να ενεργοποιήσουμε τον προσωπικό τηλεφωνητή σας;
- Tι πράμα;
- Nα σας αφήνουν μηνύματα, εάν δεν απαντάτε... Θα καλείτε και η κοπέλα θα σας λέει «έχετε 1 νέο μήνυμα»...
- Kαι αν η κοπέλα δεν είναι εκεί;
- Tο μήνυμα είναι ηχογραφημένο. Eίναι πάντα εκεί.
- Mα εγώ δεν θέλω να ακούνε άλλοι τα μηνύματά μου! ! !

Earth Hour Hellas

Συνεργασίες

EΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.2.09

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος Η Ώρα της Γης θα λάβει χώρα σε όλο τον κόσμο, στις 28 Μαρτίου 2009, 8:30 με 9:30 το βράδυ και αναμένεται να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις!

by Vitsas@

«TΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»


Εκμετάλλευση του ονόματος του Οργανισμού

«TΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

και παρενόχληση ευαισθητοποιημένων πολιτών

Είναι φανερή η προσπάθεια ορισμένων επιτήδειων να εκμεταλλευθούν την ευαισθησία των πολιτών για τα παιδιά. Τους τελευταίους μήνες έχει υποπέσει στην αντίληψη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το φαινόμενο της παρενόχλησης ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας, είτε προσωπικά είτε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους για τη «δήθεν» ενίσχυση του Οργανισμού μας.

Συγκεκριμένα, ανυποψίαστοι πολίτες λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις ή δέχονται επισκέψεις στο χώρο της διαμονής τους, από άτομα που παριστάνουν τους εκπροσώπους του Οργανισμού και, επί παραδείγματι, υπό το πρόσχημα «κληρώσεων» ή μέσω της πώλησης ειδών «για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού», τους αποσπώνται χρηματικά ποσά. Εντύπωση προκαλεί στον Οργανισμό το γεγονός ότι τα εν λόγω άτομα έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο και ηλικία) των παιδιών των οικογενειών! Σε άλλες περιπτώσεις, οι πολίτες είναι αποδέκτες ηλεκτρονικών μηνυμάτων που τους προτρέπουν να τα προωθήσουν, καθώς με την αποστολή κάθε μηνύματος ο Οργανισμός μας θα ενισχύει οικονομικά την – υποτιθέμενη – «οικογένεια με παιδί που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή και διαβίωσης».

Είναι πολύ σημαντικό, καθένας μας να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κρούσματα με την απαραίτητη κρίση και υπευθυνότητα. Η προσπάθεια κάποιων να κερδοσκοπήσουν επενδύοντας πάνω στην ευαισθησία και στη φιλανθρωπία των συμπολιτών μας αποτελεί σοβαρό αδίκημα. Τα πραγματικά περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Οργανισμός μας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και κάθε προσπάθεια μείωσης της σοβαρότητάς τους θεωρείται εγκληματική.

Διαψεύδουμε, λοιπόν, κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη του Οργανισμού μας σε αντίστοιχες παρενοχλήσεις. Το Χαμόγελο του Παιδιού, πράγματι, στηρίζει ενεργά και ουσιαστικά χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (όπως μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά και στην ιστοσελίδα μας), αλλά ποτέ με τρόπο που να θίγει την αξιοπρέπεια του παιδιού και της οικογένειάς του. Ο σεβασμός προς την οικογένεια και το παιδί αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας και βασικό γνώμονα σε κάθε μας δράση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

Κεντρική Υπηρεσία:

Στουρνάρη 16, Αθήνα 10683

Τηλ.: +30 210 3306140 - Fax.: +30 210 3843038

E-mail: info@hamogelo.gr - URL: www.hamogelo.gr

Ταινία- ΣΟΚ για τους Τούρκους

vitsas@

Ταινία- ΣΟΚ για τους Τούρκους

Μοιράσου το στο Facebook
Ταινία- ΣΟΚ για τους ΤούρκουςΤαινία- ΣΟΚ για τους Τούρκους
Ο «Φθινοπωρινός πόνος» («Guz Sancisi»), η ταινία της Τομρίς Γκιριτλίογλου, που μετέφερε στον κινηματογράφο την ιστορία αγάπης ενός Τούρκου μεγαλοαστού και μιας Ρωμιάς ιερόδουλης, με φόντο τα Σεπτεμβριανά το 1955 στην Κωνσταντινούπολη, «σπάει ταμεία» στην Τουρκία και σοκάρει το τουρκικό κοινό με την αλήθεια της.

Μόνο στην πρώτη εβδομάδα της προβολής του, σε 92 κινηματογραφικές αίθουσες της γείτονος, ο «Φθινοπωρινός πόνος» έκοψε περισσότερα από 300.000 εισιτήρια, φέροντας στο φως ένα σκοτεινό κομμάτι της τουρικής ιστορίας, που με μαεστρία αφαιρέθηκε από τις σελίδες των τουρκικών σχολικών βιβλίων.

Οι Τούρκοι θεατές διαπιστώνουν μια πραγματικότητα που αγνοούσαν, ενώ εκείνοι που εξέφραζαν φόβους ότι με την πρεμιέρα της ταινίας θα ξεσπούσε εθνικιστική έκρηξη, διαψεύστηκαν.

Το θέμα της ταινίας αντλήθηκε από το ομώνυμο βιβλίο του Γιλμάζ Καρακογιουνλού, συγγραφέα και βουλευτή του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας και από τους ειδικούς αξιολογήθηκε ως «ειλικρινής συγγνώμη» για όσα συνέβησαν τότε.

Τρεις μέρες μετά την πρεμιέρα του «Φθινοπωρινού Πόνου», ο διευθυντής της «Χουριέτ», Ερτουγρούλ Οζκιόκ, αρθρογραφεί: «Η ταινία αρχίζει με μια άκρως εντυπωσιακή σκηνή: Μια ομάδα αλητών, κρατώντας έναν κουβά με κόκκινη μπογιά, σημαδεύει με σταυρό πόρτες κάποιων σπιτιών, τα μεσάνυχτα. Το σημάδεμα των σπιτιών σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι οιωνός κάποιας δικτατορίας ή γενοκτονίας που πλησιάζει. Έτσι έγινε και στη ναζιστική Γερμανία, έτσι έκανε και η Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ. Έτσι σημαδεύτηκαν τα σπίτια στη Βοσνία και το Κόσοβο. Απ΄ ό,τι φάνηκε όμως, τα δικά μας αρχεία δεν είναι και τόσο καθαρά. Υπήρξε αυτό και σ΄ εμάς. Πριν από τα Σεπτεμβριανά, ορισμένοι αλήτες σημάδεψαν τα σπίτια στα οποία ζούσαν Ρωμιοί. Όταν έβγαινα από την ειδική προβολή της ταινίας, ένας φίλος ζήτησε τη γνώμη μου κι εγώ του είπα: Είθε μετά από 20-30 χρόνια, να μην αναγκαστούμε να κάνουμε μια παρόμοια ταινία. Ο θεός να φυλάει την Τουρκία απ΄ αυτό το ρεζιλίκι».

Το σοκ που προκάλεσε η συγκεκριμένη ταινία στην Τουρκία, πυροδότησε σειρά δημοσιευμάτων και σε ευρωπαϊκές εφημερίδες. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ολλανδική «Trown» δημοσίευσε ανταπόκριση του Ερντάλ Μπαλτσί από την Κωνσταντινούπολη, με τίτλο «Η Κωνσταντινούπολη ντρέπεται για το 1955» και υπέρτιτλο «Ταινία για το διωγμό των Ελλήνων προβάλει ξεχασμένη ιστορία».

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «πρόκειται για ταινία, που αναφέρεται στα φρικτά γεγονότα του 1955, τη χρονιά που η ελληνική μειονότητα δέχθηκε επίθεση και εκδιώχθηκε από το τουρκικό κράτος». «Οι Τούρκοι -συνεχίζει ο Μπαλτσί- έχουν εκπλαγεί με την ταινία. Φαίνεται πως πολλοί δεν γνωρίζουν το πογκρόμ».

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, δήλωση μίας Τουρκάλας: «Είμαι 63 χρονών και μέχρι σήμερα δεν γνώριζα τι είχε συμβεί τότε. Ντρέπομαι γι αυτό. Όμως, οι Τούρκοι ηγέτες ήξεραν καλά πώς να κρατήσουν αυτές τις πληροφορίες μυστικές». «Μαθαίνω ότι ποσοστό 10% του πληθυσμού στην Κωνσταντινούπολη ήταν Έλληνες. Απίστευτο. Αν δεν είχαν εκδιωχθεί, τώρα θα ζούσαν εδώ, το λιγότερο, ένα εκατομμύριο Έλληνες», δηλώνει από την πλευρά της η 19χρονη Γιεσίμ.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις ενός Έλληνα, του 69χρονου Μιχάλη Βασιλειάδη, ο οποίος διατηρεί ένα μικρό γραφείο στις στοές της Πόλης, εκδίδοντας καθημερινά μια εφημερίδα για τους 2.000 εναπομείναντες Έλληνες. Ήταν 15 χρόνων στα Σεπτεμβριανά και παρότι είδε την ταινία και διατυπώνει το θαυμασμό του για τη σκηνοθέτιδα, που άγγιξε ένα «τόσο ευαίσθητο θέμα», εκτιμά ότι και πάλι, δεν κατάφερε να αποδώσει τη φρίκη των δύο ημερών εκείνου του Σεπτέμβρη. Στέλνει, όμως, ένα μήνυμα: «Οι ηγέτες πρέπει να πουν ένα "συγγνώμη" στον τουρκικό λαό, τον οποίο χρησιμοποίησαν ως μαριονέττα».

Το βιβλίο του Καρακογιουνλού κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν έντεκα χρόνια, από τις εκδόσεις «Τσουκάτου». Το μετέφρασε η Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, ειδική μελετήτρια των ελληνοτουρκικών σχέσεων, Λιάνα Μυστακίδου, αποσπώντας μάλιστα, το 2000, τιμητική διάκριση από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, για την αριστοτεχνική απόδοση στα ελληνικά.

Όπως δηλώνει η μεταφράστρια: «Ο Φθινοπωρινός Πόνος γράφτηκε από πολιτικό κι ως εκ τούτου, το πράγμα αποκτά άλλη βαρύτητα. Εκτιμώ ότι πρόκειται για συγγραφέα αληθινό και έντιμο, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στο θέμα των δύο χωρών. Για δε το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έλαβε δραχμή από πνευματικά δικαιώματα».

πηγή: www.cinemag.gr

Διάλειμμα....

Η Παρέα μας αποφάσισε να σας ξεκουράσει από τον καταιγισμό της πληροφόρησης.

Ευχαριστούμε τους φίλους που μας έστειλαν το υλικό που σας παρουσιάσαμε.

Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια… και καλή αντάμωση;


Ατάκα επί κινητού

Aν τα ανώνυμα κινητά γίνουν παράνομα, τότε μόνο οι παράνομοι θα έχουν ανώνυμο κινητό.

Ανώνυμος (αλλά όχι παράνομος!)

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

ippokratisgatzos@

Στις 20 Ιουλίου του 1969, ως κυβερνήτης της σεληνακάτου του
Apollo 11,
ο
Neil Armstrong ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε πόδι στο φεγγάρι.
Οι πρώτες του λέξεις αφού έκανε τον πρώτο του περίπατο στη Σελήνη ήταν:
"Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για μένα, είναι όμως ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα".
 
Οι λέξεις αυτές, μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης στη Γη και τις λέξεις αυτές άκουσαν εκατομμύρια  κόσμου.
 
Μόλις πριν ξαναμπεί όμως στη σεληνάκατο, έκανε την εξής αινιγματική παρατήρηση:
"Καλή τύχη κύριε Gorsky".
 
Πολλοί από τη NASA θεώρησαν ότι ήταν μια τυπική παρατήρηση, που απευθυνόταν σε κάποιο Ρώσο κοσμοναύτη.
Όμως, μετά από έλεγχο που έκαναν, δε βρήκαν κανέναν
Gorsky ούτε στα Ρώσικα
ούτε στα Αμερικάνικα διαστημικά προγράμματα.
Και όπως πέρναγαν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι απορούσαν για το νόημα της φράσης
"Καλή τύχη κύριε Gorsky".
 
Ο Armstrong δεν απαντούσε, ποτέ, μόνο χαμογελούσε....
 
Στις 5 Ιουλίου του 1995, στο Tamba Bay της Florida, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου,
ένας
δημοσιογράφος του ξανάκανε την ίδια εκείνη ερώτηση, που 26 χρόνια ως τότε βασάνιζε τον κόσμο.
Και ο
Neil Armstrong, είπε ότι θα την απαντούσε, μια και ο κύριος Gorsky είχε πεθάνει,
οπότε πλέον δεν υπήρχε πρόβλημα:

"
To 1938, όταν ήμουν παιδί στο χωριό μου, έπαιζα μπάσκετ με ένα φιλαράκι στην αυλή.
Ο φίλος μου χτύπησε με δύναμη τη μπάλα, και η μπάλα προσγειώθηκε στην αυλή του γείτονα
δίπλα στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας. Οι γείτονες ήταν ο κύριος και η κυρία Gorsky.
Όπως πήγαμε να μαζέψουμε τη μπάλα, άκουσα την κυρία Gorsky να φωνάζει στον κύριο Gorsky
:
"
Στοματικό;;;; Θα σου κάνω στοματικό όταν το καλόπαιδο από δίπλα ανέβει στο φεγγάρι!!!!

FordKa. Κοίτα καλύτερα. Θ’ ανακαλύψεις περισσότερα








Το έλαβα, μου άρεσε και σας το παρουσιάζω. Δεν κάνω διαφήμιση.

Ατάκα επί κινητού

Πόλεμος είναι η ελπίδα ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Ακολουθεί η προσδοκία ότι θα γίνουν χειρότερα για τον άλλο, αργότερα η ικανοποίηση πως και ο άλλος δεν είναι καλύτερα και τέλος η έκπληξη πως και οι δύο είναι για κλάματα.

Karl Kraus

Ατάκα επί κινητού

Η διαφορά μεταξύ του θέλω και του μπορώ είναι η προσπάθεια.

Ανώνυμος

vanYannis 902050010


21,1 * 15,4

<ΙόΦ>