ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;

Μάθημα Ιστορίας

ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!

Όσοι γνωρίζουν τουρκικά ή έχουν επαφές με τούρκους, ας τους ενημερώσουν!...

Να τους κάνουν επίσης γνωστό ότι, ενώ μας αποκαλούν Γιουνάνηδες (δηλαδή, Ίωνες)

εξακολουθούν να κατέχουν την Ιωνία!!!!!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;

Αν δεν ξέρετε, ορίστε η απάντηση:

Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.

Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, το έκανε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο....Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων και αν θα προσέξετε, το γράφει: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ

Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξεφτιλίκια...

Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για όλα όσα μας σερβίρουν καθημερινά...

Αξίζει να το διαδώσετε!!!!!!!!!!!

Η νέα γρίπη και οι φαρμακοβιομηχανίες...

Ο Πολωνός πρωθυπουργός δέχεται ισχυρές πιέσεις για να αγοράσει εμβόλια για τη νέα γρίπη, αλλά δεν τα αγοράζει επειδή οι φαρμακοβιομηχανίες δεν δέχονται να είναι υπεύθυνες για τυχόν παρενέργειες(!) ζητώντας από την πολωνική κυβέρνηση να πληρώσει εκείνη για τις τυχόν παρενέργειες.

Εδώ οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού:
http://www.metronews.ca/ottawa/live/article/361921--polish-pm-poland-not-buying-swine-flu-vaccination-unless-it-has-been-properly-tested

Κι εδώ σε βίντεο με αγγλικούς υποτίτλους η ομιλία τής υπουργού υγείας τής Πολωνίας στο Κοινοβούλιο, εξαπολύοντας μύδρους εναντίον των φαρμακοβιομηχανιών και τού υποτιθέμενου ασφαλούς εμβολίου τους.
http://www.youtube.com/watch?v=RhZesZe33cw&feature=player_embedded

Άραγε τι θα πουν για αυτη την κατάστασση οι αρμόδιοι εδώ στην Ελλάδα, ή θα το φάει το μαύρο σκοτάδι το ζήτημα;