ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑΗ εκπομπή περιοδεύει εντός και εκτός συνόρων, αναζητώντας απίστευτα κι όμως αληθινά ρεπορτάζ, ιστορίες που γίνονται η αφορμή για να αναδειχτεί το μεγαλείο του ανθρώπου και της θέλησής του. Εξορμούν στην ελληνική περιφέρεια, αλλά και στο εξωτερικό, για να παρουσιάσουν αγνώστους -συνήθως- ανθρώπους που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς.


Δείτε σήμερα: "Λύσεις στην οικονομική κρίση…"

Δίκτυα ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα παρουσιάζουν την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010, στις 23.00, τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3 με το Νίκο Ασλανίδη. Ανάμεσα σε αυτά είναι το δίκτυο του Πελίτι, τα μέλη του οποίου από το 2002 ανταλλάσσουν μεταξύ τους εκτός από υπηρεσίες, προϊόντα όπως λάδι, κρέας, τυροκομικά, λαχανικά, κεραμικά και ζώα, το Σωματείο «Οβολός», που αριθμεί περίπου 5.000 μέλη, τα οποία αγοράζουν και πωλούν υπηρεσίες και προϊόντα με ‘‘οβολούς’’ και τα 9.000 μέλη της ιστοσελίδας www.xariseto.gr τα οποία προσφέρουν δωρεάν από ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, κοσμήματα έως και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Μέσω του διαδικτύου τα «Αληθινά Σενάρια» ανακάλυψαν και τους Φ.Π.Α, τους Φίλους Παγκακίων Αντιφρονούντων, οι οποίοι «αντιστεκόμενοι στην ανεξέλεγκτη οικονομική εκμετάλλευση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης» απολαμβάνουν τον καφέ και το αναψυκτικό τους όχι σε κάποιο κατάστημα αναψυχής, αλλά στο παγκάκι ενός πάρκου…


Σκηνοθέτης: Τάνια Χατζηγεωργίου
Δημοσιογραφική έρευνα: Νίκος Ασλανίδης
Ρεπορτάζ: Μαριάννα Παρασκευοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θανάσης Κουμπαρούλης
Παρουσιαστής: Νίκος Ασλανίδης