ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου 2009 και ώρα 12μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο τα εγκαίνια του πρώτου Κινητού Πολυιατρείου για τα Παιδιά στην Ελλάδα του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» από τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο. Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος.

Μετά από μακροχρόνιες και κοπιώδεις προσπάθειες του Οργανισμού μας και χάρη στην πολύτιμη συμμετοχή δεκάδων χορηγών, υποστηρικτών και εθελοντών που βρέθηκαν κοντά μας και στα εγκαίνια, το Κινητό Πολυϊατρείο για τα Παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», έγινε επιτέλους πραγματικότητα και τίθεται στη διάθεση των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του τόνισε την σημασία της Προληπτικής Παιδιατρικής και εξήρε το έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με έμφαση στον χώρο της υγείας, ενώ τόνισε την τεράστια και συγκινητική συμμετοχή των χορηγών εταιρειών στην ολοκλήρωση του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».

Το νέο Κινητό Πολυϊατρείο για τα Παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στελεχωμένο με εθελοντές ιατρούς και κοινωνικό λειτουργό και εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας περιλαμβάνει τα εξής αυτόνομα τμήματα: παιδιατρικό, ακουολογικό, καρδιολογικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό, ενώ μέσω τηλεϊατρικής θα παρέχεται σύνδεση με ιατρούς. Επιπροσθέτως, με το καινοτόμο σύστημα e-ppokrates, υλοποιείται ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται μια σειρά εξετάσεων με ταυτόχρονη δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τα παιδιά.

Το Κινητό Πολυϊατρείο για τα Παιδιά «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» εντάσσεται στην ευρύτερη και μακροχρόνια Δράση του Οργανισμού στον τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα. Στόχος μας είναι η αξιοπρεπής, ασφαλής και δωρεάν κάλυψη αυτής της κρίσιμης έλλειψης.

Η παραπάνω δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία: Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ