Γιατί εξαφανίζονται οι μέλισσες;

πηγή: www.metafysiko.gr

Αγαπητοί φίλοι του μεταφυσικού φόρουμ.
Ανοίγω αυτό το θέμα πιστεύοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τελευταία αναφορά γι αυτό παρουσιάστηκε στην καινούρια ταινία του Σιαμαλάν "Το συμβάν" όπου ο καθηγητής κάποια στιγμή αναφέρει στους μαθητές του για το ανεξήγητο αυτό φαινόμενο.
Πριν απο αρκετό καιρό σε μια εφημερίδα αλλά και σε περιοδικά είχα διαβάσει ότι στην Αμερική κυρίως σε πολύ μεγάλες περιοχές παρατηρείται εξαφάνιση τεράστιων πληθυσμών μελισσών. Το περίεργο είναι ότι δεν μιλάμε για φυσική εξόντωση απλά εξαφανίζονται. Αν ψοφούσαν οι επιστήμονες θα έβρισκαν τα ψόφια σώματά τους γύρω ή μέσα απο τις κυψέλες ή έστω στην γύρω περιοχή απο τα μελίσσια. Το περίεργο είναι ότι οι μέλισσες απλά εξαφανίζονται. Μάλιστα πρόσφατα το φαινόμενο παρατηρείται και στην πατρίδα μας και οι επιστήμονες λένε ότι είναι αποτέλεσμα κάποιου μικροβίου.
Με αφορμή το γεγονός αυτό θα θυμήσω ότι απο τα πρώτα επεισόδια των X-files πριν πολλά πολλά χρόνια γινόταν ειδική αναφορά σε αυτό το εκπληκτικό έντομο και μάλιστα παρουσιαζόταν ως αντικείμενο ειδικού πειράματος των εξωγήϊνων οι οποίοι προσπαθούσαν να μεταλλάξουν τις μέλισσες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.
Θυμάμαι επίσης ότι πριν πάρα πολλά χρόνια κάποιος γνωστός μου είχε αναφέρει ότι σύμφωνα με κάποιους εσωτερικούς κύκλους υπάρχει η πεποίθηση ότι οι μέλισσες δεν είναι πλάσματα της γης αλλά έχουν μεταφερθεί στην γη απο άλλον πλανήτη. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε αυτή η θεωρία να ευσταθεί.
Το θέμα είναι ότι οι μέλισσες είναι πλάσματα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση πολλών φυτικών ειδών, γιατί χάρη σε αυτά γίνεται η επικονίαση των φυτών. Ας σκεφτούμε τι τραγικά αποτελέσματα θα έχει η εξάλειψή τους.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί εξαφανίζονται οι μέλισσες;
Υπάρχει κάποιο σχέδιο ή απλά είναι η απάντηση της φύσης στην αλόγιστη κατασπατάληση του φυσικού πλούτου απο τους ανθρώπους;
Ίδωμεν...