This is probably what it does to our brain power - like putting your head in a microwave, eh?
Check this out, we're supposed to believe that mobile phones are safe?
Click on the word 'POPCORN' below and watch.
Φίλες και Φίλοι των σελίδων μας, αυτή η σελίδα θέλουμε να είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα. Καλή διάθεση.
Click on the word 'POPCORN' below and watch.
Θεσσαλονίκη 23/04/2009
Αρ. Πρωτ.: 742
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό! ΌΧΙ στην πώληση της Ε.Υ.Α.Θ.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών εκφράζει την αντίθεσή του, στην πώληση της Ε.Υ.Α.Θ., σε ιδιωτική εταιρία, όπως ανακοινώθηκε, πριν από μέρες. Επισημαίνουμε:
- Η πρόσβαση, στο πόσιμο νερό, και στις συνθήκες υγιεινής, αποτελεί θεσμοθετημένο και αναγνωρισμένο, από τον Ο.Η.Ε., δικαίωμα των καταναλωτών.
- Το νερό και η αποχέτευση είναι δημόσια αγαθά, που δεν είναι δυνατό να παραδίδονται, σε ιδιωτικά συμφέροντα, αμφίβολων προθέσεων.
- Η προστασία του νερού αποτελεί βασικό στοιχείο της προστασίας του περιβάλλοντος. Ήδη, η λειψυδρία απειλεί πολλές χώρες του πλανήτη και η Ελλάδα είναι μια χώρα, όπου το νερό αποτελεί είδος, προς εξαφάνιση.
- Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των αποχετευτικών συστημάτων παίζουν, σημαντικό ρόλο, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αποτροπή της μόλυνσης του πλανήτη (υπόγεια ύδατα, ποτάμια, θάλασσες κ.λπ.).
- Το νερό, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποτελεί καθολική υπηρεσία. Οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες να διασφαλίζουν την πρόσβαση όλων των πολιτών, στο νερό, με συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας και σε προσιτές τιμές.
Σήμερα, τρεις πολυεθνικές εταιρίες, η γαλλική Suez, η γαλλική Vivendi και η γερμανική RWE είναι οι μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρίες, που ελέγχουν τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Public Citizen, Οργάνωσης Καταναλωτών στις Η.Π.Α., η εμπειρία της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, δε θα λέγαμε ότι είναι ενθαρρυντική.
Η Public Citizen, αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν το δικαίωμα, στο νερό, ως ανθρώπινο δικαίωμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει το καθαρό νερό, ως τον πιο σημαντικό παράγοντα, για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με την Public Citizen, στην Αγγλία και στη Γαλλία, όπου ιδιωτικοποιήθηκαν οι υπηρεσίες ύδρευσης, παρουσιάστηκαν αυξήσεις τιμών, υποβάθμιση ποιότητας, απώλεια ελέγχου των αποθεμάτων νερού, αύξηση της διαφθοράς.
Στην Αγγλία, η Πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, στη λογική του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, το 1989, ιδιωτικοποίησε 10 δημόσιες εταιρίες ύδρευσης – αποχέτευσης, στην Αγγλία και στην Ουαλία, μέσω πώλησης των περιουσιακών τους στοιχείων, σε ιδιώτες. Την ίδια στιγμή, όμως, δημιουργήθηκε η ρυθμιστική αρχή OFWAT (Office of Water Services), η οποία ακολούθησε τα πρότυπα αντίστοιχων αρχών, για τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια και η οποία ορίστηκε, ως εποπτικός φορέας, για την ύδρευση και την αποχέτευση. Παράλληλα, η DWI (Drinking Water Inspectorate), Υπηρεσία Εποπτείας Πόσιμου Νερού, ελέγχει την ποιότητα του νερού και η Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος (Environment Agency) ελέγχει τη μόλυνση, στα ποτάμια και στο περιβάλλον. Παρά την ύπαρξη τριών ελεγκτών, υπήρξαν προβλήματα και μάλιστα η αποτελεσματικότητα της ιδιωτικοποίησης θεωρείται αμφισβητήσιμη. Σύμφωνα, με στοιχεία της Public Citizen, τα οποία υποστηρίζει, σε μελέτη του 2001 και ο Διεθνής Ερευνητικός Οργανισμός, για τις Δημόσιες Υπηρεσίες:
- Τα πρώτα 4 χρόνια, μετά την ιδιωτικοποίηση, οι τιμές αυξήθηκαν, κατά 50%.
- Τα πρώτα 8 χρόνια, μετά την ιδιωτικοποίηση, τα κέρδη των εταιριών υπερδιπλασιάστηκαν (+147%).
- Ο αριθμός των διακοπών των συνδέσεων των νοικοκυριών τριπλασιάστηκε, τα 5 πρώτα χρόνια, μετά την ιδιωτικοποίηση, φτάνοντας τις 18.636, το 1994.
- Οι ιδιώτες, τότε, πρότειναν τους μετρητές, με προπληρωμή, στους καταναλωτές, που αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
- Η δημόσια κατακραυγή ανάγκασε το κοινοβούλιο να νομοθετήσει απαγόρευση της διακοπής νερού, λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών.
- Μελέτη του 1994 δείχνει αύξηση κρουσμάτων δυσεντερίας, σε μεγάλες αστικές περιοχές.
- Οι επενδύσεις μειώθηκαν.
- Τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, γιατί οι ιδιώτες πάροχοι «έκοβαν» το νερό, στους καταναλωτές, που αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
- Η κυβέρνηση Θάτσερ διέγραψε χρέη περίπου 5 δισεκατομμυρίων λιρών των εταιριών ύδρευσης, πριν την ιδιωτικοποίηση.
- Η κυβέρνηση Θάτσερ έδωσε προίκα ύψους, περίπου, 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις ιδιωτικές εταιρίες, που ανέλαβαν τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.
- Απολύθηκε το 25% του εργατικού δυναμικού των εταιριών, που ιδιωτικοποιήθηκαν. Περίπου, 100.000 εργαζόμενοι, κυρίως έμπειροι εργαζόμενοι, έχασαν την εργασία τους.
- Αποτέλεσμα των απολύσεων ήταν οι καθυστερήσεις, στην παροχή υπηρεσιών και τα εργατικά ατυχήματα.
- Η μεγαλύτερη εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης, στην Αγγλία η Thames Water, από το 1999, έχει καταδικαστεί πάνω από 24 φορές, για παραβάσεις, που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία. Της έχει επιβληθεί πρόστιμο περίπου 700.000 δολάρια, γιατί «έριξε» ακατέργαστα λήμματα, σε κανάλια νερού, δρόμους, αυλές, ακόμα και σπίτια πολιτών.
Και όλα αυτά, ενώ η ρυθμιστική αρχή OFWAT έθεσε και συνεχίζει να θέτει όρια, στις τιμές, έθεσε υποχρεωτικά πρότυπα ποιότητας πόσιμου νερού και προστασίας του περιβάλλοντος.
Η Παγκόσμια Τράπεζα, βέβαια, φέρνει κάποιες αντιρρήσεις:
- Αυξήθηκαν οι επενδύσεις, στα πρώτα 6 χρόνια, μετά την ιδιωτικοποίηση.
- Βελτιώθηκε η ποιότητα του πόσιμου νερού.
- Βελτιώθηκε η ποιότητα των υδάτων των ποταμών.
Παραδέχεται, όμως, ότι:
- Αυξήθηκαν οι τιμές.
- Αυξήθηκαν τα κέρδη της βιομηχανίας.
Τι συνέβη, σε άλλες χώρες, σύμφωνα, με την Public Citizen:
- Στη Γαλλία, οι αυξήσεις, στις τιμές, ανήλθαν, στο 150%.
- Αρκετοί δημόσιοι λειτουργικοί καταδικάστηκαν, για δωροδοκίες.
- Το κυνήγι του κέρδους οδήγησε, σε υποβάθμιση της ποιότητας.
- Οι καταναλωτές, στο Μπουένος Άιρες, μετά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, βρέθηκαν, χωρίς νερό, γιατί δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, παρά τους ισχυρισμούς του παγκόσμιου κολοσσού Suez, ότι οι τιμές μειώθηκαν.
- Το 2005, καταναλωτές, στο Μπουένος Άιρες και στη Βολιβία, διαδήλωσαν, ζητώντας να φύγει η εταιρία Suez, από τις χώρες τους.
- Στις Φιλιππίνες, η αποτυχία της εταιρίας Manilad Water (θυγατρική της Suez) να συνδέσει τους οικιακούς καταναλωτές, με το δίκτυο διανομής είχε, ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει χολέρα και δυσεντερία, με 6 νεκρούς και 725 βαριά ασθενείς, στην περιοχή Τόντο της Μανίλα.
- Καταναλωτές, στις Η.Π.Α. και στον Καναδά παραπονούνται, για την προβληματική λειτουργία της εταιρίας United Water, επίσης, θυγατρικής της Suez.
- Η Παγκόσμια Τράπεζα φαίνεται να έχει «περίεργες» σχέσεις, με την πολυεθνική εταιρία Suez, καθώς η βασική ομιλία, στην 3η ετήσια συνέλευση του προσωπικού της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 2002, έγινε, από το υψηλό στέλεχος της Suez.
Όλα τα παραπάνω είναι δημοσιευμένα, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Public Citizen (www.citizen.org).
Και εδώ στην Ελλάδα, πουλάμε την Ε.Υ.Α.Θ., χωρίς να λαμβάνουμε κανένα μέτρο.
Οι καταναλωτές ρωτούμε αυτούς, που αποφάσισαν την πώληση της Ε.Υ.Α.Θ.:
- Έλαβαν υπόψη τους όλα τα παραπάνω προβλήματα, αν ισχύουν ή όχι, όπως καταγράφονται, από την Public Citizen;
- Γνώριζαν ότι, παγκοσμίως, 5 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πεθαίνουν, κάθε χρόνο, εξ αιτίας της έλλειψης καθαρού νερού και συνθηκών υγιεινής;
- Ποια μέτρα έλαβαν, για να διασφαλίσουν τη σωστή διαχείριση του νερού;
- Ποια μέτρα έλαβαν, για να διασφαλίσουν, το θεσμοθετημένο δικαίωμά μας, την πρόσβαση, δηλαδή των καταναλωτών, στο καθαρό νερό και στις συνθήκες υγιεινής;
- Ποια μέτρα έλαβαν, για τη διαμόρφωση των τιμών;
- Ποια μέτρα έλαβαν, για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών;
Η ανακοίνωση της πώλησης της Ε.Υ.Α.Θ. δεν καλύπτει κανένα ερώτημά μας. Δείχνει μόνον ότι ξεπουλάμε ένα υπέρτατο δημόσιο αγαθό, γιατί μας χρειάζονται χρήματα.
Οι καταναλωτές απαιτούμε:
- Διασφάλιση της υγείας μας.
- Διασφάλιση των οικονομικών μας συμφερόντων
ΟΧΙ στην πώληση της Ε.Υ.Α.Θ., σε ιδιώτες!
ΟΧΙ στη μετατροπή ενός κρατικού μονοπωλίου, σε ιδιωτικό!
ΟΧΙ στη μετατροπή των καταναλωτών, σε θύματα ιδιωτών,
που δρουν ανεξέλεγκτα!
Σημ.: Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η Ο.Ε.Κ.Ε. συνεχίζουν, δυναμικά, το μποϋκοτάζ, σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας ΦΑΓΕ, γιατί η εταιρία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρνήθηκε να αιτιολογήσει τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της.
Θεσσαλονίκη 24/04/2009
Αρ. Πρωτ.: 749
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιαγωγή: Επιτέλους, κάτι καλό, για τους καταναλωτές!
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε, χτες, τα συμφέροντα των καταναλωτών, σε προτεραιότητα, κατά την ψήφιση του νέου κανονισμού, για την περιαγωγή φωνητικών κλήσεων, δεδομένων, και μηνυμάτων (sms).
Από τις 11 Ιουλίου 2009:
- Ένα μήνυμα, που λαμβάνεται, από το εξωτερικό θα στοιχίζει λιγότερο, από 11 σέντς.
- Ο χρόνος ομιλίας, που θα χρεώνεται, θα είναι ο πραγματικός χρόνος και θα υπολογίζεται, σε δευτερόλεπτα και όχι σε λεπτά.
- Οι φωνητικές κλήσεις, σε άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε. θα στοιχίζουν 43 σέντς το λεπτό.
- Οι φωνητικές κλήσεις, από άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε. θα στοιχίζουν 19 σέντς το λεπτό.
Όμως, αυτή η θετική ρύθμιση δεν ολοκληρώθηκε, όπως περιμέναμε οι καταναλωτές. Για την περιαγωγή δεδομένων, δηλαδή την πλοήγηση, στο διαδίκτυο και το κατέβασμα αρχείων, δεν επετεύχθη και η καλύτερη συμφωνία:
- Η τιμή χονδρικής περιορίστηκε, στο 1 ευρώ.
- Τέθηκε ανώτατο όριο χρέωσης τα 50 ευρώ ανά μήνα, πέραν του οποίου θα διακόπτεται η σύνδεση του τηλεφώνου.
- Όμως, δε συμφωνήθηκαν οι τιμές λιανικής, που είναι αυτές, που οι καταναλωτές πληρώνουμε, έτσι ώστε οι καταναλωτές να ωφεληθούμε, ανάλογα, από τη σημαντική μείωση των τιμών της χονδρικής.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διασφάλισε ότι οι καταναλωτές, που θα πάνε διακοπές, φέτος το καλοκαίρι, εκτός της χώρας κατοικίας τους, δε θα «στραγκαλιστούν», οικονομικά, όταν γυρνώντας, στην πατρίδα τους, θα πληρώσουν το λογαριασμό του κινητού τους. Οι τιμές της κινητής τηλεφωνίας πρέπει να είναι περίπου ίδιες, είτε χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας, στη χώρα κατοικίας μας, είτε στο εξωτερικό. Τελικά, χρησιμοποιούμε την ίδια τεχνολογία και πολύ συχνά και την ίδια εταιρεία.
Όμως, οι χρεώσεις για την περιαγωγή δεδομένων, πρέπει να παρακολουθηθούν, στενά, ώστε να διασφαλιστεί ότι η μείωση της τιμής της χονδρικής θα περάσει και στους καταναλωτές. Αν παρουσιαστούν φαινόμενα «αισχροκέρδειας», θα επανέλθουμε, στο θέμα, στην αναθεώρηση του κανονισμού, το 2011.
Τα παραπάνω δήλωσε η κ. Μονίκ Γκόγιενς, Διευθύντρια της BEUC – Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων του κανονισμού, αγωνίστηκε, για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών. Συμμεριζόμαστε τις απόψεις της BEUC και δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε, στενά, τις εξελίξεις, στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.
Σημ.: Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η Ο.Ε.Κ.Ε. υπενθυμίζουν στους καταναλωτές: Ποτέ ξανά ΔΕΝ αγοράζουμε προϊόντα της ΦΑΓΕ
Πως να ξεχωρίσετε τα Ελληνικά προϊόντα και να αγοράσετε ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ!
Αντί να πούνε στον λαό να αγοράζει ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική οικονομία στην τρέχουσα περίοδο, μας δίνουν κίνητρα ώστε να αγοράσουμε...MERCEDES!!
ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Για να στέλνουμε χρήμα στην Γερμανία και στην Ιαπωνία;
Λοιπόν, αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα τα οποία θα ξεχωρίζετε από τον αριθμό στο BAR CODE...
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520
ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
(Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης)
Διαδώστε το σε φίλους σας...
Αγαπητοί φίλοι, ζητάμε επειγόντως τη βοήθεια σας, γιατί αν πετύχει η Bayer να καλλιεργηθεί το μεταλλαγμένο ρύζι της, θα είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο προϊόν έρχεται απευθείας στο πιάτο μας!
|
Η Bayer έχει βάλει στο μάτι το ρύζι και θέλει να πετύχει την καλλιέργεια και την κατανάλωση του μεταλλαγμένου ρυζιού της. Αν τα καταφέρει, τότε αποκτά τον έλεγχο του καθημερινού είδους διατροφής του μισού πληθυσμού του πλανήτη. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να προστατέψουν τους καταναλωτές και τους αγρότες από το μεταλλαγμένο ρύζι της Bayer, εμποδίζοντας την καλλιέργεια και την κατανάλωσή του. Πρώτος μας στόχος είναι η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, κα Βασιλείου. Βοηθήστε μας, σε αυτή τη φάση, να μαζέψουμε στην Ελλάδα 5.000 υπογραφές διαμαρτυρίας μέχρι τις 22 Απριλίου. Και αν νομίζετε πως μια υπογραφή δεν έχει δύναμη απέναντι στους πολιτικούς και τις πολυεθνικές, τότε θα σας κάνουμε ένα δώρο για να σας αλλάξουμε γνώμη: μετά από τρομερές πιέσεις πολιτών, αγροτών και οργανώσεων, η κυβέρνηση της Γερμανίας σταματάει την καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto, του μόνου μεταλλαγμένου που έχει άδεια να καλλιεργηθεί στην Ευρώπη (το οποίο η Ελλάδα ποτέ δε δέχτηκε να καλλιεργήσει). Πιέζουμε, κερδίζουμε! ΥΓ. αν έχετε ήδη υπογράψει στείλτε το μήνυμα σε φίλους σας |
Ένα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί
- Στο όνομα του Ισλάμ το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί, ένα αυτοκίνητο θα πατήσει το χέρι του.
Θα χάσει για πάντα τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του.
Προσφορά από το Frog 0,10 ευρώ/λεπτό προς όλους